Jabłka w chłodniach – jak przechowywać?

Przechowywanie jabłek to problem dla wielu sadowników. Nie wszyscy mają tutaj doświadczenie, dlatego przekłada się to, na jakość przechowywanych jabłek. Im gorsza jakość jabłek tym niższa cena.

To, dlatego konieczne będzie zastosowanie czegoś, co pozwala na łatwiejsze przechowywanie jabłek. Sama chłodnia nie wystarczy aczkolwiek jest bardzo potrzebna. Zanim jednak zostanie całkowicie zamknięta na kilka miesięcy to trzeba będzie dodać do środka specjalny preparat. Do tej pory trzeba było wzywać specjalistów, którzy ubrani w odpowiedni stroje wpuszczali specjalny środek do środka komory.

To sporo kosztowało, a przecież właśnie o cięcie kosztów tutaj chodzi i każdy do tego dąży. To, dlatego pojawił się na rynku specjalny preparat, który pozwala na łatwiejsze aplikowanie go do komory. Nie trzeba mieć przeszkolenia, wiedzy i doświadczenia. Instrukcja, która jest załączona do preparatu wystarcza żeby sobie z nim w łatwy sposób poradzić. Koszty są dzięki temu mniejsze, a zyski większe.

Bezpieczne przechowywanie jabłek

Podczas przechowywania jabłek wydziela się etylen. Jeśli zacznie się jego produkcja to będzie go coraz więcej i więcej. Nie zastopuje się od tak jego produkcja. Tylko zastosowanie takiego środka chemicznego daje bardzo dobre efekty. Etylen nie będzie się produkował, a co za tym idzie jabłka nie będą chorowały i gniły. Po otwarciu komory będą świeże i bardzo ładne, a klient, który je zobaczy o wiele chętniej po nie sięgnie.

Tak to właśnie wygląda, dlatego sadownicy i osoby, które zajmują się przechowywaniem jabłek muszą o to zadbać, a wtedy będą mogli o wiele więcej na tym zyskać. Dobrze, że jest dostępny taki środek i dużo nie kosztuje, dlatego warto nieco więcej dowiedzieć się o nim. Te informacje znajdziemy na stronie producenta przechowalnictwo jabłek. Na obecną chwilę, jeśli chodzi o środki do przechowywania jabłek to nic lepszego nie znajdziemy, dlatego nawet nie warto szukać. Trzeba polegać na tym, co najlepsze i najbardziej skuteczne w przechowywaniu jabłek.